Succesverhalen

Wij doen altijd onze uiterste best om een zo goed mogelijk thuis te vinden voor een hondje. En hier kunt u de mooie resultaten zien. Doordat wij bij het plaatsen van een hondje altijd de hondjes voorop zetten en zorgvuldig te werk gaan, krijgen wij dan ook mooie berichten. Mensen kunnen altijd, zolang het nodig is, beroep op ons blijven doen.
Vindt u het ook zo leuk om de hondjes te blijven volgen bij hun nieuwe baasjes? Of heeft u een hondje bij ons geadopteerd en wilt u de vorderingen en foto’s met ons delen? Superleuk! Dit is onze gezellige en actieve pagina voor adoptanten met geadopteerde hondjes:
Een nieuw Begin Door Moon’ s Yorkshire Terriërs Stichting

Ook treft u hieronder een compilatie aan van succesvolle, en soms ook baanbrekende, operaties. De hier genoemde hondjes zijn allemaal geopereerd door de dierenartsen met wie wij samenwerken. Zo kunnen deze hondjes nog weer een leuke toekomst tegemoet zien, zonder pijn en lichamelijke beperkingen.

Vienna. Toen zij bij ons binnenkwam, was zij blind en had een aangeboren oogafwijking (cataract). Zij kreeg een nieuwe lens en kon na 5 jr weer zien. De filmpjes van haar, dat ze eerst angstig tegen alles opbotst tijdens haar verkenning en later…. dat ze blij, vrolijk en vrij reageert op de prachtige wereld en de bewegingen om haar heen, zijn enorm ontroerend.
Vienna is geopereerd door dr. Christiane Gorig, oogspecialist van De Graafschap Dierenartsen te Vorden.

_____________________________________________
Lieve moet elk half jaar oren spoelen. Dit was al een heel lang traject. Maar deze intensieve zorg heeft ervoor gezorgd dat bij Lieve beide gehoorgangen niet verwijderd hoefden te worden, waardoor zij doof zou worden.
Samen met Simon Schuurman, toendertijd verbonden aan De Graafschap Dierenartsen in Vorden, hebben wij ruim 4 jaar geleden de gok genomen om te zalven i.p.v. weer onder narcose en dan weer kweken afnemen. We waren elke week wel in Vorden met Lieve.
De foto’s zijn van haar oren in eind 2017.  Nu heeft Lieve gewone gehoorgangen, alleen je moet blijven zalven. Steeds verschillende soorten. En de voeding ….
Vaak hebben mensen een hondje met oorproblemen en komen niet verder. Steeds weer ontstoken. Voeding en de verzorging is daar een belangrijk onderdeel van, maar ook het spoelen. Haartjes er nooit uittrekken maar eruit knippen.
Zalf in de oren en niet blijven wrijven. Even erin doen en tikkeltje verdelen door misschien maar 2 sec te masseren, maar liever niet.

_____________________________________________
1 Juni 2021 was dé grote dag voor Nino
Hij ging met Moon op weg naar Utrecht om daar geopereerd te worden aan zijn ingeklapte en veel te smalle luchtpijp (trachea collaps). Daar werden ringen omheen aangebracht waaraan die luchtpijp werd ‘opgehangen’ en waardoor die luchtpijp goed open blijft en Nino weer vrij kan ademen.
Deze operatie is mogelijk gemaakt door bijdragen van sponsors, donateurs, fosters en de verkoop van artikelen en loten. Wij danken u allen heel hartelijk daarvoor! Zonder uw bijdragen zou deze operatie niet mogelijk geweest zijn! Dank u wel.
Nino kreeg 8 ringen om de buitenkant van zijn luchtpijp. En tot op de dag van vandaag, gaat het gewoon super goed met Nino. Hij kan weer rennen, stoeien en druk zijn!!!
Gert ter Haar van de SDU Utrecht was de chirurg die de operatie heeft uitgevoerd. Gert is een begrip, en voor ons een van de allerbeste chirurgen! Zo begaan met dieren !!!!

Ruim 2 jaar later is Nino helaas overleden aan een hartstilstand.

_____________________________________________
Dusty kwam vanuit Roemenië bij ons binnen. Hij had hele erge glaucoom en was blind aan beide oogjes. Hij moest met spoed geopereerd worden. Op 23 december 2021 zijn beide oogjes verwijderd bij De Rijdende Dierendokter in Doetinchem.
Inmiddels is Dusty weer een blij, vrolijk hondje dat ondanks zijn blindheid zijn draai weer gevonden heeft.

_____________________________________________
Pupje Mia is binnengekomen met een heup en knie afwijking en een te kleine onderkaak. 
Haar knieschijfje is via het midden naar de buitenkant achter de knie gaan zitten. Het onderbeentje was een kwartslag gedraaid. Zij had echt pijn en zij moest zo snel mogelijk geopereerd worden. De amputatie heeft op 26 juli 2021 plaatsgevonden en is uitgevoerd door Tanya de Bruin, orthopeed bij De Graafschap Dierenartsen te Vorden.
Ondertussen rent Mia op 3 beentjes weer vrolijk door het huis en zet regelmatig de hele boel op stelten.

_____________________________________________
Kelly is geopereerd op 26 juli 2022. Zij had een phaechromocytoom (hormoontumor) in de linker bijnier. De bijnier produceerde een enorm hoog adrenalinegehalte. Al snel bleek dat het een zeer gecompliceerde ingreep zou gaan worden, ook door de aanwezigheid van een bloedvat dat langs de bijnier loopt.
De linker bijnier is in zijn geheel verwijderd en de operatie is succesvol verlopen. De operatie is uitgevoerd door dr. Gert ter Haar met begeleiding van dr. Joost Uilenreef, specialist Anesthesiologie en Pijnmanagement. Beiden verbonden aan de SDU Utrecht.

_____________________________________________
Bobbie is geopereerd aan een hernia perinealis op 29 december 2022. Dit is een breuk of een scheur in het lichaam waardoor een orgaan of weefsel van zijn oorspronkelijke plek wordt geduwd
In het geval van een hernia perinealis gaat het om de bekkenbodemspieren.
Bobbie is geopereerd door Rick Beishuizen, specialist chirurgie, verbonden aan de SDU te Utrecht.

_____________________________________________
Biko is geopereerd op 20 juni 2023. Biko kwam bij ons in de opvang toen hij 7 maanden oud was. Hij had een hydrocephalus (waterhoofdje). Hierdoor had Biko erge hoofdpijnen en was niet stabiel tijdens het lopen. Een maand later is Biko geopereerd en is er een drain geplaatst in zijn hoofdje. De drain loopt onderhuids door naar zijn buik.
Biko is geopereerd door dr. Niklas Bergknut, hoofd Neurologie en Neurochirurgie van Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant, te Waalwijk.

_____________________________________________
Jozy is geopereerd op 26 juni 2023. Jozy is bij ons in de opvang gekomen omdat hij een hele erge trachea collaps had. De luchtpijp was helemaal afgeplat.
Jozy heeft 9 ringen om de buitenkant van de luchtpijp gekregen. Er heeft gelijk een tweede operatie plaatsgevonden waarbij 1 stemband verwijderd is.
De operatie is uitgevoerd door dr. Gert ter Haar, chirurg, met begeleiding van dr.Joost Uilenreef, anesthesioloog. Beiden verbonden aan de SDU Utrecht.
Helaas is Jozy korte tijd na de operatie overleden aan een hartaanval.


steun ons