We zijn op zoek naar nieuwe opvanggezinnen.

Onze stichting is doorlopend op zoek naar goede opvanggezinnen in de regio Gelderland, maar ook in de rest van Nederland én België. De opvanggezinnen zijn een belangrijke spil in onze organisatie. Zonder hen kunnen we niet!

Wie zoeken we:

  • Mensen die bij voorkeur minimaal één stabiele hond hebben.
  • Een stabiele thuissituatie hebben
  • Ervaring/affiniteit met honden (vooral met hondjes met een “rugzak”.)
  • Mensen met tijd en geduld!

We vangen hondjes op met diverse achtergronden. Denk aan “gewone/makkelijke” gezinshondjes waar afstand van gedaan is. Bijvoorbeeld omdat het baasje is overleden of door ziekte.  Die hebben weinig tot geen bijzonderheden. En hebben weinig tot geen her-opvoeding nodig. Ze logeren bij u omdat ze uw zorg nodig hebben na de sterilisatie/castratie en we het karakter in kaart willen brengen om de perfecte adoptant er bij te kunnen zoeken. We zoeken tijdens die opvangtijd dan naar de perfecte match.

We vangen ook hondjes op waar we van weten dat er nog “werk aan de winkel” is:

Puppy’s: Broodfokkers staan pups af aan ons netwerk, die onverkoopbaar zijn en die ze anders zouden euthanaseren. Denk aan ” schoonheidsfoutjes” maar ook aan hondjes die echt wat mankeren. Die zullen eventueel behandeld worden en de (gedeeltelijke) nazorg kan bij u liggen, tot het hondje weer fit is en er een nieuwe adoptant is. Onderwijl begint u alvast met socialiseren. En maakt een begin met zindelijk worden en wennen aan een tuigje lopen, autorijden etc.

Dan komen er ook veel volwassen hondjes die niets kennen. Ze komen via ons netwerk van broodfokkers. Afgedankte teefjes die als puppymachines zijn gebruikt.  En werkelijk alles nog moeten leren en meemaken.  Ze zijn vaak bang en timide. En weten niet wat zindelijk, een riem/tuigje, wandelen, knuffelen, of luisteren is. Soms uitten ze zelfs neurotisch kennelgedrag zoals rondjes lopen of ijsberen.  Deze hondjes hebben langer tijd nodig. U zult meer ervaring/kennis/feeling nodig hebben om zo’n hondje goed op te kunnen vangen. Dit houdt echt meer in, dan tijdelijk een hondje bij u in het gezin mee te laten lopen! Maar met geduld en liefde ontwikkelen deze hondjes zich wonderbaarlijk snel! Een zeer dankbare groep, die na zo’n armoedig leven weer opbloeien en mogen genieten.

Voor alle situaties geldt:

  • De hondjes verblijven op kosten van de stichting bij u. Dwz: Moon zorgt voor voer en benodigdheden zoals bench, tuigjes, voerbakken, mandjes etc. En natuurlijk zijn de kosten van de dierenarts voor rekening van de stichting.
  • Indien er een adoptant bekend is, houdt u contact met de nieuwe adoptant. Facebook is daar een uitstekend middel voor  de nieuwe eigenaar wil natuurlijk weten hoe het met hun hondje gaat en wanneer hij naar zijn nieuwe mandje kan. Ook houdt u contact met de nieuwe baas in de begin periode.
  • U wordt als vrijwillig opvanggezin natuurlijk optimaal begeleid en kunt ALTIJD terugvallen op de stichting. Voor raad en daad, advies, hulp, begeleiding, bij vragen of problemen is Moon of één van de regiomanagers uw vaste aanspreekpunt. Wat er ook is, wanneer dat ook is, ze zijn er voor de u en het hondje.
  • U moet zich realiseren dat opvangen soms hard werken is. Plasjes en poepjes opruimen, mandjes wassen, naar de dierenarts gaan, vooral in het begin zijn hondjes gestresst met bijbehorend gedrag. Soms valt het echt even niet mee en vragen wij uw geduld en doorzettingsvermogen aan te spreken.  Dit zijn fases en een rugzak hondje heeft zeker langer tijd nodig. Een hondje is niet bij gebaat, bij wat tegenslag telkens naar een nieuw opvanggezin te moeten omdat u het opvangen heeft onderschat. Maar vergeet ook niet dat wij, Moon en/of uw regiomanager, u ten alle tijden bijstaan!

Mocht u zich willen inzetten voor deze ontzettend dankbare taak, dan zijn wij erg blij met u. Door u krijgen de hondjes een nieuwe kans. Neemt u dan contact met ons op. Hier vindt u meer informatie: Inschrijving-opvanggezin

Het is fijn als u verteld wie u bent (met uw contact gegevens) en wat u als opvanggezin zou kunnen betekenen. U kunt dit bij voorkeur mailen naar: herplaatsing.myts@gmail.com

Contact-formulier

of bel naar:

Moon: 0628803741

Graag telefonisch contact ma t/m vrij van 14.00 uur tot 17.00 uur.