Yorkshire terriërs en andere rassen ter adoptie.

Allereerst willen wij u danken dat U komt kijken naar een eventuele Yorkshire Terriër of andere hond die momenteel ter adoptie zijn. Wij hebben reeds  zo’n 80% Yorkshire Terriërs en 20% andere rassen via onze stichting herplaatst. In maart 2018 stond de teller op 570 honden die een nieuw baasje via ons hebben gevonden.

Hij of zij gaat mee naar huis na…:

  • Controle door een dierenarts.
  • Castratie of sterilisatie.
  • Eventuele ziektes of mankementen behandeld zijn.
  • De hond wordt gecontroleerd of hij gechipt is.
  • Uitgebreid entingsprogramma: dat houdt inclusief rabiës en de grote cocktail, herhaling ziekte van Weill, kennelhoest. Deze moet gegeven worden na 3 weken van de eerste enting dat zij bij ons komen.
  • Het gebit wordt compleet gecheckt, gereinigd en eventueel overig behandeld.
  • De hond is naar de trimsalon geweest. Vacht en nagels worden netjes verzorgd.

Mocht u interesse hebben wilt u dan reageren via de genoemde contactgegevens die bij het desbetreffende hondje staat? U kunt daar het intake formulier naar toe sturen zodat wij u beter kunnen leren kennen en kijken of u bij het desbetreffende hondje past. Ieder hondje heeft zijn eigen unieke karakter. En iedere adoptant heeft iets anders te bieden. Vele factoren zoals: heeft u katten, andere honden, etc, bepalen of het een succesvolle match kan worden.

Download: intake adoptie: Intakeformulier website

Onze Facebook pagina’s worden erg druk bezocht en uw reactie op een hondje via Facebook kan gemist worden. Dat zou jammer zijn. Gebruikt u daarom de genoemde contactgegevens!

Voor algemene vragen kunt u mailen naar: info@stichtingyorkies.nl

Laatst bijgewerkt op 25-6-2019

Ter adoptie

Naam: Iris
Leeftijd: 5
Geslacht: Teefje
Ras: Boomer
Gecastreerd/gesteriliseerd: gesteriliseerd
Kan met honden: ja, leuk.
Kan met katten: prima.
Kan met kinderen: oudere rustige kids
Kan in auto: ja
Gedrag aan riem: keurig
Kent basiscommando’s: een aantal
Kan alleen thuis blijven: ja, paar uurtjes.
Zindelijk: bijna
Vacht (verzorging): trimmen
Paspoort/gechipt/gevaccineerd: Europees paspoort, gechipt en volledig gevaccineerd
Tanden recent nagekeken: ja
Adoptie bedrag: € 295,00

Omschrijving: Iris, lieve zachte Iris is er klaar voor! Ze mag verhuizen vanuit Doetinchem naar een voor-altijd-huisje. Dit meisje komt uit de broodfok en kende voordat ze bij haar opvanggezin kwam alleen een hok. Ze heeft al veel geleerd en al veel overwonnen. En is een blij hondje geworden met nog een klein rugzakje. Ze is bijna zindelijk maar een tuintje waar ze tussendoor even haar behoefte kan doen is een pré. Door haar verleden moet ze even de tijd krijgen om je te vertrouwen voor ze naar je toe durft en vindt ze bijvoorbeeld kleine en drukke kinderen nog eng. Kinderen die oud genoeg zijn die weten hoe je met een hondje moet omgaan is geen probleem. Als nieuwe mensen haar de tijd geven dat ze eerst rustig mag kijken en daarna zelf mag komen snuffelen is ze vrij snel om. En als ze je eenmaal om is en je kent, is ze een heerlijke kroelende knuffelkont! Iris heeft een poedelachtige vacht en zal getrimd. We zoeken voor Iris een rustig huisje, met een tuintje en het zou leuk zijn als er een stabiel vriendje is waar ze mee kan spelen en rennen. Op het omheinde losloopterrein loopt ze los en luistert ze al super. In de auto gaat ze rustig liggen. Borstelen is nog onwennig en zal rustig tijdens bijvoorbeeld het knuffelen uitgebouwd moeten worden. Heeft u uw hart verloren aan deze heerlijke lieve krullebol en kunt u Iris geven waar ze gelukkig van wordt? Mail dan naar mytsadoptanten@gmail.com o.v.v. Iris

❤️ter adoptie❤️
Naam: Ilse
Leeftijd: 6 jaar
Geslacht: Teefje
Ras: Boomer
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Kan met honden: ja
Kan met katten: onbekend, maar wss geen probleem.
Kan met kinderen: ja, liefst iets ouder ivm schrikkerig zijn van Ilse.
Kan in auto: ja
Gedrag aan de riem: gaat goed.
Kent basiscommando’s: beginner
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: beginner
Vacht (verzorging) borstelen, trimmen
Paspoort/gechipt/gevaccineerd: ja
Tanden recent nagekeken: ja
Dieet: nee
Medicijnen: nee
Adoptiekosten: E 295,-
Omschrijving: Ilse is een mooi en zacht meisje dat tot voor kort in de broodfokwereld leefde. Vanaf nu hoeft ze geen puppy’s meer te baren. En niet meer in een betonnenhok te leven. Ze is gesteriliseerd en in de opvang bij Nel in Diemen. Ze vindt haar hondenvriendjes leuk en begint daar nu zelfs mee te spelen. Net als met haar knuffeltjes. Ilse pakt het nieuwe leven goed op en is een dankbaar hondje met haar lieve oogjes. Ze vindt nieuwe dingen nog wel soms spannend maar ze is een dapper en vrolijk meisje. Haar staartje zwiept blij als de baasjes binnen komen. En laat graag haar buikje kroelen. Ze is een hondje dat het buiten naar haar zin heeft. In het bos of de hei kan ze na ruime gewenning los lopen. Ze is een beginner wat zindelijkheid betreft. In haar vroegere hok werd ze nooit uitgelaten. Dus daarin is ze een beginner. Ze doet het binnen op een plasmatje als ze moet. Maar het begin is er, ze doet het ook keurig als ze los loopt. Een tuintje waar ze even tussendoor eruit kan zou fijn voor haar zijn. Ook om lekker te zonnen. Want buiten is deze lieverd in haar element en geniet van de vrijheid die ze na haar leven in een betonnenhok ook zo verdiend.
Bent u dat baasje die een ex-broodfokteefje een beter leven gunt en aan haar zindelijkheid wil werken? En haar met geduld en liefde daarin kan begeleiden en gelukkig kan maken?
Mail dan naar: mytsadoptanten@gmail.com o.v.v. Ilse.
Svp niet reageren onder dit FB bericht, dit kan gemist worden.

❤️ter adoptie❤️
Naam: Tommy
Leeftijd: 10 jaar
Geslacht: Reutje
Ras: Yorkshire Terriër
Gecastreerd/gesteriliseerd: gecastreerd
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: niet te druk
Kan in auto: ja
Gedrag aan riem: goed
Kent basiscommando’s: nee
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja, soms nog een klein ongelukje. Zie tekst.
Vacht (verzorging): borstelen
Paspoort/gechipt/gevaccineerd: Europees paspoort, gechipt en volledig gevaccineerd
Tanden recent nagekeken: zijn gereinigd
Adoptie bedrag: € 295,00
Bijzonderheden: Blind aan 1 oogje
Omschrijving: Voordat hij in de opvang kwam, was hij 4 jaar niet buiten geweest en mocht zijn behoefte doen op het balkon. Maar ondanks deze geschiedenis is Tommy een hele lieve aanhankelijke hond. Hij is gek op knuffelen en kusjes geven. Hij ligt graag bij je op de bank en slaapt lekker op bed. ’s-Nachts hoor je hem niet. Hij vindt buiten lopen ook erg leuk en snuffelt dan graag overal aan. Bij de dierenarts werd bevestigd dat hij het zicht in 1 oogje verloren is, maar je merkt dit totaal niet aan hem. Net zoals je niet merkt dat dit kwieke vitale manneke 10 jaartjes jong is. Tommy is nu bij Monique in Zoetermeer. Denkt u dat lieve knappe knuffel van een Tommy bij u past? Stuur dan een email: mytsadoptanten@gmail.com​ o.v.v. Tommy

Naam: Jade
Leeftijd: 6
Geslacht: Teefje
Ras: Chihuahua
Gecastreerd/gesteriliseerd: gesteriliseerd
Kan met honden: liever niet
Kan met katten: liever niet
Kan met kinderen: nee
Kan in auto: ja
Gedrag aan riem: goed, interesse in omgeving
Kent basiscommando’s: nee
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja
Vacht (verzorging): borstelen
Paspoort/gechipt/gevaccineerd: Europees paspoort, gechipt en volledig gevaccineerd
Tanden recent nagekeken: tanden zijn gereinigd
Adoptie bedrag: € 295,00
Omschrijving: Jade is een beauty, een echt fotomodelletje. Maar vooral een hele lieve chihuahua! Ze zou het liefst een baasje krijgen zonder andere huisdieren want ze wil, zoals bij een echte diva hoort, alle aandacht het liefst voor haar alleen. Zij vindt het heerlijk om rustig naast je te liggen, op de bank of op bed. Als je haar dan gaat kriebelen, ligt ze helemaal te relaxen en te genieten. Als je weg bent geweest en je komt thuis, word je met enthousiasme en kusjes begroet. Ze is echt een lief vriendinnetje voor een baasje. En geeft heel veel liefde terug. Verder vindt zij het heerlijk om buiten te lopen en geniet dan ook met volle teugen. Een tuintje of een veldje dichtbij huis zou ze fijn vinden. Want zoals een goede chihuahua betaamt, loopt zij ook heel graag en parmantig haar wandelingen.
Mocht u deze parmantige diva een gouden mandje kunnen bieden? Mail dan naar mytsadoptanten@gmail.com o.v.v. Jade.

❤️ter adoptie❤
Naam: Hailey
Leeftijd: 5 jaar
Geslacht: Teefje
Ras: Yorkshire terriër
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja, maar oudere, zie tekst.
Kan in auto: ja,
Gedrag aan de riem: netjes maar nog soms schrikkerig.
Kent basiscommando’s: begin is er
Kan alleen thuis blijven: ja, 3 á 4 uurtjes.
Zindelijk: gaat goed
Vacht (verzorging) borstelen, trimmen
Paspoort/gechipt/gevaccineerd: ja
Tanden recent nagekeken: ja
Dieet: nee
Medicijnen: nee
Adoptiekosten E 295,-
Hailey is een heel lief zacht meisje. Ze heeft een rugzakje maar die wordt al telkens kleiner. Ze groeit elke dag en wordt steeds vrolijker, nieuwsgieriger en ondernemender. Ze is toe aan de volgende stap, een gouden mandje! Iemand die begrijpt dat ze mogelijk even wat gaat terug vallen en weer de tijd krijgt om verder open te bloeien. We denken aan een rustige omgeving/leefsituatie. Ze wil meer en meer ontdekken. Maar kan nog schrikken van onverwachte bewegingen en geluiden. Vandaar dat we jonge ondernemende kids niet ideaal voor haar vinden. Ze heeft steun aan de mens die haar bij een schrikreactie dan rustig toespreekt. Knuffelen en kroelen gaat ze meer en meer opzoeken. Ja, ze komt er wel met een lieve rustige adoptant. Want ze is lief, jong en ondernemend. Een ander vrolijk stabiel hondje zou ze best leuk vinden, want ze gaat meer en meer uit haar schulpje en speelt al voorzichtig met de andere hondjes in opvang.
Hailey woont nu bij opvangmoeder Vera in ’t Harde.
Wilt u meer weten of heeft u vragen over lieve mooie Hailey dan kunt u Vera mailen: vera.myts@gmail.com.

Ter bemiddeling:

Naam: Bob
Leeftijd: net 3 jaar
Geslacht: reu
Ras: Malthezer
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Kan met honden: ja, maar heeft voorkeur voor teefjes
Kan met katten: onbekend
Kan met kinderen: ja liefst wel wat oudere kinderen.
Kan in auto: ja
Gedrag aan riem: netjes
Kent basiscommando’s: ja
Kan alleen thuis blijven: ja paar uurtjes
Zindelijk: ja
Vacht (verzorging): borstelen en trimmen.
Gevaccineerd: ja
Chip: ja
Paspoort: ja
Heeft medische zorg nodig: nee
Dieet: nee

Adoptiekosten: 150,- (incl wat spulletjes van Bob.)

Omschrijving: Deze knapperd is Bob. Bob is een vrolijk, enthousiast hondje. Hij verwelkomt zijn baasje altijd blij kwispelend met vele kusjes. Waar zijn baasje is, daar is Bob! Van bepaalde dingen wordt hij wat onzeker. Over hem heen hangen en hem fysiek corrigeren, zoals wegdrukken daar wordt hij bang van en voelt zich in het nauw. Een lieve ervaren zekere baas die met een zachte hand en een positieve benadering zijn eventuele onzekerheid signaleert en ombuigt, daar is hij helemaal op zijn plaats. Want dan is hij een blij, vrolijk, en liefste manneke wat je maar kunt bedenken. Hij gaat mee op vakantie, mee winkelen en maakt graag lange wandelingen. Hij is een trouw, baasgericht maatje. Denkt u dat u deze knapperd een gouden mandje kunt bieden? Mailt u dan uw motivatie naar:

Contact naam: Janbert
Email: Jbtje@gmail.com

Nb: Bob verblijft in Brabant. Uw contact zal via het huidige baasje lopen en niet via onze stichting.
(Zie www.stichtingyorkies.nl/bemiddeling en afstand doen)

TER BEMIDDELING:

2 lieve Chihuahua’s zoeken een huisje.

Fleur (vrouwelijk) 11 jaar
Spike (Mayk) ( mannelijk) 11 jaar

Het verhaal: De hondjes zijn achtergelaten bij de huidige opvang. Die zouden 3 weken oppassen met de vakantie en de hondjes zijn nooit meer opgehaald. De hondjes waren in erg slechte conditie. En waren duidelijk ook niet fijn behandeld. Ze snauwde uit angst, achterstallig gebit met losse tanden, ingegroeide nagels, zover dat het voetbed bloedde. De algemene verzorging en vaccinaties waren niet up to date. Dit heeft voor de beide hondjes veel geld gekost dat het opvang zelf heeft betaald omwille de hondjes. Maar dat zijn ze wel waard geweest. Ze zijn nu vrolijk en verzorgt. Ze zitten zoveel beter in hun vel. Snauwen doen ze niet meer, ze voelen zich nu veilig.
Fleur heeft een hart-ruisje maar daar is geen medicatie voor nodig. Mayk loopt wat traag, vanwege zachte voetzooltjes. Weinig gelopen vroeger en veel in de bench gezeten. Mayk is ook iets slechtziend. Ze gebruiken beide geen medicatie of dieetvoer. Ze hebben hun controles bij de dierenarts nu keurig gehad.

Ze zijn dus klaar voor een nieuw for-ever huisje!

Ze zijn gek op aaien en aandacht. Tijdens het verzorgen zijn ook erg lief en genieten ze.
Kleine kids vinden ze soms wat spannend.
Ze zijn gek op aaien en aandacht.
Ze zijn snel tevreden en rustige hondjes die graag bij je liggen. Ze krijgen hun spulletjes mee: Paspoort, mand, dekentjes, tuigje, riem, en hun jasjes.

Wij, de opvang, zouden ze het liefst houden. Maar het is hier best een drukke boel. We gunnen ze daarom een gouden mandje waar ze alle aandacht krijgen, want dat verdienen deze lieverds.

Als de hondjes worden geplaatst, wil de opvang daarbij vastleggen, dat mocht er onverhoopt iets gebeuren dat de hondjes bij het nieuwe baasje weg moeten dat de hondjes dan weer naar haar, de opvang terug gaan.

Mocht u serieuze interesse hebben? Dan kunt u contact op nemen met ILONA, de huidige opvang: ilonamarcella@hotmail.com

meer foto’s van de ze schatjes: https://www.facebook.com/stichtingyorkies.nl/videos/635931440164487/

NB: Moon’s Yorkshire Terrier Stichting is nergens verantwoordelijk of verder betrokken bij de selectie van deze hondjes en het een nieuwe baasje.

Naam: Lieve
Leeftijd: 7 maand (juli 2018)
Geslacht: Teefje
Ras: chihuahua mix, 35 cm, 7 kg.
Gecastreerd/gesteriliseerd: nee, nog niet ivm haar leeftijd. Zie verderop in de tekst.
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja
Kan in auto: ja
Gedrag aan de riem: gaat goed.
Kent basiscommando’s: nee
Kan alleen thuis blijven: ja
Zindelijk: ja, beginner
Vacht: kort-harig

Adoptiekosten: E295,

Omschrijving: Deze olijke snoet is van Lieve. Dit jonge meisje is een lief en speels huishondje dat nog veel moet leren. Echt nog een ondernemende pup. Ze is een slimme vrolijke meid. Wandelen aan de riem en zindelijk worden is een goed begin mee gemaakt. Ze is dol op kinderen, die oud genoeg zijn om met haar te spelen en te knuffelen. Ze ligt graag bij je op de bank. Alleen blijven moet nog uitgebouwd worden, maar met een vriendje vind ze dat al een stuk makkelijker. Maar zeker omdat ze nog erg jong is, is dit goed te trainen. Ze is nog niet gesteriliseerd, dit zal contractueel worden vastgelegd. En zal na haar eerste loopsheid, in overleg met u, door de stichting gebeuren. Lieve is een hondje met een hoogte van 35 cm. En woog begin maart, toen ze 7 maand was 7 kg. Bent u op zoek naar een lief, mooi, jong en speels schatje? En kunt u haar bieden wat zij nodig heeft? Stuur dan een mailtje naar adoptantenmyts@gmail.com

Ter bemiddeling:

Naam: Jady

Leeftijd: 7-7-2010

Geslacht: teef

Ras: Mechelse herder

Gecastreerd/gesteriliseerd: nee

Kan met honden: nee

Kan met katten: nee

Kan met kinderen: ja

Kan in auto: ja

Gedrag aan riem: trekt soms in het begin uit enthousiasme

Kent basiscommando’s: zit, af, blijf, hier, luid, hoog, en voet.

Kan alleen thuis blijven: een aantal uurtjes.

Zindelijk: ja

Vacht (verzorging): makkelijk, borstelen

Adoptiekosten: in overleg

Bijzonderheden: in bezit van paspoort, Jady is slechts 1x in haar leven bij de dierenarts geweest in verband met een verwond teentje. Ze is ontwormt, maar niet jaarlijks gevaccineerd.

Omschrijving: Jady’s baasje zoekt een nieuw huisje voor haar omdat hij te weinig tijd heeft voor Jady. Jady is een actieve hond en nu veel alleen thuis en daar gaat ze zich daar vervelen. Wat de reclamefolders in de brievenbus moeten ontgelden. Verder is ze geen “sloper” meer. Jady is een echte Mechelse herder. Vrolijk, slim, speels, waaks, graag buiten en graag veel interactie met de baas. Ook heeft ze haar zachte kant en vind ze knuffelen heerlijk en onweer eng. Kinderen kan ze prima mee. Ze is wel een beetje lomp en enthousiast dus de voorkeur gaat uit naar wat oudere, grotere kinderen. In huis gaat Jady uit het raam kijken om de boel in de gaten te houden en zo nodig, gaat ze blaffen. Ze waakt goed over haar huisje. Ook binnen komt ze regelmatig met haar speeltjes aanlopen om je uit te dagen tot een spel. Onweer vind ze niks en gaat ze piepen, dan is ze toch weer een kleine meid. Buiten is heerlijk! In het begin van het wandelen trekt ze dan ook uit enthousiasme aan de riem. Dit is goed te trainen want ze doet dat alleen op de heenweg, op de terugweg loopt ze keurig naast. Zwemmen in zee en slootjes vind ze fantastisch. Ze heeft een gehoorzaamheidscursus gehad en heeft daar een mindere ervaring opgelopen. Sindsdien zijn veel andere honden minder leuk. Als ze losloopt moet je haar met stok of bal overhalen en leuker zijn dan die andere hond en echt overhalen met “hier” om weer bij je te komen. Katten.. zijn om achteraan te rennen. Verder is ze prima gesocialiseerd, kent de drukke stad, auto’s, machines. Kortom ze is een echte vrolijke Mechelaar die een baasje zoekt die veel tijd aan haar kan besteden en weet om te gaan met een speelse, slimme, actieve en oh zo lieve zachte herdershond. Is Jady wat voor jou? Dan kunt u contact opnemen met zijn huidige eigenaar: 06-57561800 Of vul het intakeformulier in en stuur deze naar: info@stichtingyorkies.nl : Intake Adoptie