Moon en het ontstaan van de stichting

Ik ben Simone en mijn moeder noemde mij altijd “Moon”. Daar is dus de naam vanaf geleid. Als kind kreeg ik het hondje dat onze overburen niet meer wilde. Ik was 9 jaar en mocht haar ovenemen. ” Daisy” heette ze. Een straatmuzikantje zoals ik het noem. Want bastaardhondje is zo denigrerend. Ze werd mijn verantwoording en Daisy is 13 jaar geworden. Ik was 22 jaar toen ik haar moest laten gaan.

Mijn ouders hadden ook altijd honden en ik ben met dieren grootgebracht, evenals mijn vier kinderen, die ook meehelpen binnen de stichting waar zij kunnen. Maar al jaren herplaats ik hondjes en vang ik hen op. Ook liet ik hen altijd behandelen wat inhield dat de spaarrekening al gauw leeg was en vakantie, dat ken ik niet. Inmiddels heb ik diverse studies gevolgd allemaal m.b.t. tot honden (totaal zijn er dat heel veel). Toen ik ook mijn “vakbekwaamheid” had behaald ben ik een stichting op gaan zetten. Om zo een groter draagvlak en netwerk te creëren, Op 30 augustus 2012, de  sterfdag van mijn moeder heb ik deze Stichting in het leven geroepen.

Hoe werk ik en wat is mijn droom?

Mijn hart ligt bij alle hondenrassen. Ik had al Golden retrievers maar de York kwam op mijn pad. Dus nu doen wij 80% Yorken en 20% overige rassen. In 2017 aangekomen… bij het jubileum van 5 jaar, heeft de stichting bijna 700 hondjes aan een gouden mandje geholpen.

Als een hondje binnenkomt d.m.v afstand of van de broodfok dan wordt elke hond helemaal behandeld, maar dan ook echt helemaal!
Steriliseren/ castreren/ gebitsanering/ enten/ chippen, en alles wat de dierenarts nog meer constateert! Ik vind dat ik de adoptant recht in de ogen aan moet kunnen kijken als ik een hondje aan hen overdraag.

Vanuit mijn boeddhistische levenswijze laat het zich niet toe, dat er ook maar 1 euro over de rug van een hondje wordt verdiend. De tegemoetkoming die ik vraag verschilt per hond, omdat ook de vrijkoopkosten en dierenartsrekening elke keer weer verschillen. Maar het zal altijd vele malen lager zijn dan de werkelijke kosten zijn. Soms zijn er zelfs helemaal geen kosten aan verbonden, ook dat komt soms voor.
Mijn hart ligt bij het redden van honden. Hen een tweede leven te geven en niet aan hen te verdienen. Een hondje uit de broodfok, daar ligt mijn hart bij. Zij hebben in de meest erbarmelijke omstandigheden geleefd! En als je dan een ex-broodfokhondje redt en deze wordt dan geadopteerd. En is elke keer weer ontroerend, er is dan wéér een hondje gered!

Hier kunt u over broodfok lezen: http://stichtingyorkies.nl/een-broodfok-teefje-verteld/

En of een hondje nu uit Nederland of uit het buitenland komt, is mij om het even. Adopteren wij een hondje uit het buitenland, zijn deze meestal al helemaal geholpen. Dan zullen de tegemoetkomingkosten gelijk blijven aan wat ik betaald heb en wordt er ook nooit meer gevraagd.

Misschien ben ik een idealist en zal er een tijd aankomen dat wij de nevenkosten niet meer zelf kunnen dragen, al moet ik daar niet aan denken.
Wat fijn is voor een donateur om te weten, is dat een donatie geheel naar het hondje gaat. Naar medische handelingen en niet naar papier en inkt.
Ook vraag ik geen afstandkosten als u afstand van uw hondje neemt en zal nimmer oordelen waarom er afstand gedaan wordt. Ik dien slechts één belang en dat is die van het hondje. Ik vind dat een hondje herplaatsen, diegene die afstand doet en de nieuwe eigenaar even belangrijk zijn. Tenslotte weten wij niet altijd het hele verhaal  achter het afstaan van een hondje, en de hond is er niet mee gebaad met oordelen. Dat is mijn taak ook niet.

Daarnaast vind ik normen en waarden heel belangrijk, eerlijk en open zijn, laat zien wat je doet. Ik sta voor integriteit wat mens zijn betreft en transparantie voor de Stichting. Jezelf nimmer op de voorgrond stellen, het gaat niet om mij maar om het hondje……….

Verder geven wij gast-lessen op scholen, Phontonic therapie en gedragstherapie.
In de afgelopen twee jaar hebben wij een fanatastisch groot netwerk opgebouwd. We hebben mooie samenwerkingen met Dierenartsen opgebouwd die ons helpen. Fijne opvanggezinnen die dezelfde idealen nastreven. Ik ben ook dankbaar dat zij er zijn en voor alle adoptanten die voor de Stichting hebben gekozen om een hondje te adopteren.

Het is mijn leven , mijn doel, mijn alles.

Om dit alles te kunnen blijven realiseren hebben wij uw donaties nodig:
Moon’s yorkshire terrier Stichting
NL50ABNA0401020843